bananenpannenkoekjes

Glutenvrije bananenpannenkoekjes

bananenpannenkoekjes

Wie heeft er zin in een stapel luchtige bananenpannenkoekjes? Glutenvrij en hét ultieme ‘Good Vibes’ ontbijt voor tijdens een regenachtige ochtend. Ik ben dol op banaan in mijn baksels. Van banenbrood tot luxe taartjes, als er banaan in verwerkt zit kan mijn dag niet meer stuk. Wat jij?

Vergeten bananen

Hier thuis is alles nog behoorlijk chaotisch. De keuken is ondertussen wel al gearriveerd en mijn 90cm breed fornuis (zoooooh fijn) heeft zich ook al bewezen maar verder zit ik nog dagelijks met mijn handen in een pot verf, vul ik gaten met gips en moet ik nu toch echt eens gaan kiezen welke plinten ik wil. Ik moet toegeven dat ik tegen de avond soms geen zin meer heb om te bedenken wat ik wil eten. Ik ben dus aan het experimenteren met maaltijdboxen. Dan hoef ik niet na te denken over de boodschappen maar ik kan wel nog steeds lekker zelf aan de slag met verse ingrediënten.

Ik heb wel meteen een probleem met dat soort boxen. Confession time!  Het is als met mij en Ikea kasten, ik hou altijd wat over…  Schroefjes, of in dit geval 2 bananen. Geen probleem hoor! Die gaan gewoon in mijn ontbijt. Geïnspireerd door dit makkelijk recept verzin ik zelf gauw een glutenvrije variant en het is meteen de 1e keer raak. Dit recept MOET ik met jullie delen.

Handige pannenkoekentips

Wel nog even een paar tips: Ik gebruik meestal een speciale pannenkoekenpan – als dat geen scrabblewoord is! Dan bedoel ik dus een soort van poffertjespan maar dan van pancake formaat. Ik heb gemerkt dat glutenvrije pannenkoekjes snel uitlopen, gauw breken of gewoon niet zo mooi blijven zonder houvast. Mijn tip is om een vorm of speciale pan te gebruiken en ze wat langer op lager vuur te bakken in kokosolie. Zo krijg je pannenkoekjes die mooi van hetzelfde formaat zijn. De belangrijkste tip, gebruik rijpe bananen! Daar zit meer suiker in en ze zijn gemakkelijk fijn te prakken. Ideaal in dit recept.

Glutenvrije bananenpannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 2 biologische eitjes
  • 2 rijpe bananen
  • 50 tot 75 gram glutenvrij bloem
  • 2 el honing
  • 1 scheutje (plantaardige) melk
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • kokosolie of boter om in te bakken

Aanwijzingen:

  1. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Prak 1 ½ banaan tot puree en snijd de overige banaan alvast in plakjes.
  2. Voeg de geprakte banaan, glutenvrije bloem en een snufje zout toe aan het ei-mengsel in de kom en meng alle ingrediënten met tot een luchtig beslag. Voeg een scheutje melk toe om het beslag te verdunnen of voeg nog wat bloem toe als het juist te dun lijkt. Glutenvrij meel kan soms verschillen qua vochtopname.
  3. Verhit de olie of boter in een pan of pannenkoekenvorm op middelhoog vuur. Bak daarna op laag vuur totdat de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin zijn.
  4. Herhaal dit voor de overige pannenkoeken en hou de rest even warm in de oven. Verdeel per bord en garneer met de plakjes banaan. Voeg naar smaak honing en kaneel toe.

Laat een leuke reactie achter!