Een crumble als ontbijt met blauwe bessen en appel. Glutenvrij, vegan en zo lekker!

Ontbijt of full dessert mode?

Met dit koude weer zijn warme ontbijtjes zeker geen overbodige luxe. Deze gezonde glutenvrije versie van de crumble is nog warm uit de oven op z’n allerlekkerst. Zonder heel veel geraffineerde suikers maar tóch lekker zoet en boordevol vezels en fruit. Je eet de crumble gewoon zo. Waarom moeilijk doen als ‘t makkelijk is. Met een beetje (plantaardige) yoghurt is ook lekker. Natuurlijk kun je ook voor full dessert mode gaan en dan serveer je deze hemelse crumble met een giga bol vegan vanille ijs (klik).

Variëren doe je zo!

Dit is toch wel mijn favoriete ontbijtje (of dessert) als ik logees in huis heb. Niets is gezelliger dan die crunchy lekkernij in ‘t midden van de tafel. Vooral als hangover ontbijtje en gezellig omdat je ‘m van te voren klaarzet en dus zelf ook gewoon kunt aanschuiven. Het fruit kan elke keer anders. Ik maakte deze crumble al eens met appel, abrikozen, kersen en zelfs banaan – met lekker veel kaneel – doet het echt niet verkeerd. Er kan maar weinig misgaan met dit recept en de variaties zijn eindeloos. Maak er je eigen favoriete crumble ontbijtje van en laat me vooral even weten hoe het lekker de jouwe was.

Een crumble als ontbijt met blauwe bessen en appel.
Recipe Type: Crumble
Cuisine: Glutenvrij en Vegan
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Crumble als ontbijt of dessert.
Ingredients
  • 1 hele rijpe geprakte banaan
  • 8 el gesmolten kokosolie
  • 100 gram havervlokken
  • 40 gram rozijnen of krenten.
  • 4 el bloem glutenvrij van Schär
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • verse vanille
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 appels
  • Handjevol blauwe bessen
Instructions
  1. Snij de appel in blokjes en doe ze samen met de bessen onderop in je ovenschaal. Kleine individuele ovenschaaltjes zijn natuurlijk ook leuk!
  2. Doe de overige ingrediënten in een grote kom en meng met je handen tot een kruimelig geheel.
  3. verdeel het kruimeldeeg als een ‘dakje’ over de appel en bessen en plaats minstens 40 minuten in het midden van je oven op 180 graden of tot het fruit zacht is en de crumble goudbruin van kleur.
  4. Smakelijk!

 

 

 

  1. ziet er inderdaad heel lekker uit
    goede tip voor deze heel erg koude ochtenden

  2. Ik zit het nú te eten. Het is heerlijk!
    Ik had maar 1 appel in huis en heb daarom 1 appel vervangen door 1 banaan.
    Hoe je met vanille werkt weet ik niet dus dat zit er niet in. En o ja, ik heb maar 50 gram kokosolie gebruikt. Dat vond ik wel genoeg calorieën.

    Wat een fijn ontbijt voor een speciale morgen ( niet voor alledag) Ik denk dat we dit komende zaterdagen steeds gaan eten.

Laat een leuke reactie achter!