Avocado on toast met humus en …

 

Avocado on toast met humus, zonnebloempitten en chilivlokken is misschien wel mijn favoriete onbijtje, lunch en soms zelfs avondeten. Die toast maak ik meestal van zelfgebakken glutenvrij brood. Bijvoorbeeld met dit stokbrood recept (klik) en de humus maak je ook gemakkelijk zelf. Vaak zijn de meest eenvoudige recepten ook meteen het allerlekkerste, mits al je ingrediënten ‘on point’ zijn en daarmee help ik je graag op weg.

Wat heb je nodig?

Standaard zijn er een paar smaakmakers die ik eigenlijk altijd in mijn voorraadkast heb klaarstaan. Waaronder een paar veelzijdige producten die ik ook vandaag weer met veel liefde gebruik. Misschien is het leuk om ze ook hier een keertje te noemen. Zo heb ik eigenlijk altijd wel een goede olijfolie in huis. Kikkererwten staan ook standaard in mijn voorraadkast zodat ik altijd verse hummus kan maken. Ik ben gek op verse kruiden maar ook gedroogde kruiden gebruik ik graag. Met milde chilivlokken die ik kort rooster samen met wat zonnebloempitten breng ik vandaag mijn gerecht op smaak. De hummus is niets meer dan wat kikkererwten uit blik, een flinke eetlepel tahin, knoflook, olijfolie, limoensap, zout, peper en geroosterde rode puntpaprika die ik nog had liggen van de pastasalade die ik gisteren als lunch at. Dat alles pureer ik kort in de blender en mijn humus is klaar.

Het ‘recept’

Het recept is verder amper een ‘recept’ te noemen. Maar voor de liefhebber deel ik het lekker toch … Ik rooster ook het oude en ondertussen taai geworden glutenvrije stokbrood snel in een pan. Ik bak een spiegeleitje, volgende keer pocheer ik misschien een ei – maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo goed in – en de avocado: die goed rijp is snij ik in plakjes. Ik verdeel wat hummus op een bord, sprenkel er nog wat olijfolie overheen. Dan plaats ik het brood met daarop het ei en de avocado. Bovenop mogen de geroosterde zonnebloempitten met chilivlokken en nog wat geraspte parmigiano reggiano. Klaar!

Ps: Mijn plan is om de komende tijd ietsje vaker ook mijn dagelijkse recepten hier (en op instagram) te delen. Ter inspiratie en ook vooral omdat ik merk dat het mij goed doet om nu lekker de tijd te nemen voor mijn anders zo gehaaste maaltijden. Hier thuis ontbijten we dus elke dag iets anders de komende tijd. Om het leuk te houden én de dag goed te beginnen. Heel gauw ook weer een leuke bakchallenge dus kom vooral nog eens langs. Liefs en veel gezondheid.

Laat een leuke reactie achter!