Over Bakers & Fakers

Emmelou

Ik deel hier mijn favoriete recepten onder de naam Emmelou. En bakken doe ik graag. Vooral als het buiten regent en met favoriete muziekjes op de achtergrond. Omdat ik niet tegen gluten kan zijn alle recepten op deze website glutenvrij. Ik mocht ook een bakboek uitgeven met de naam ‘Bakken Zonder Gluten’ het boek is verkrijgbaar bij je favoriete boekhandel en online natuurlijk. (klik hier).

Naast het bakken van glutenvrije taartjes ben ik ook liedjesmaker. Verder ben ik vormgeefster/illustratrice en ik help (zo nu en dan) andere creatievelingen met hun eigen blog of websites. Wonen doe ik in Amsterdam. Als ik geen huismus ben, dan ben ik reiziger, altijd op zoek naar leuke en nieuwe glutenvrije adresjes.

Waarom de naam Bakers and Fakers?

Omdat het rijmt! Maar ook omdat je ergens moet beginnen. Ik begon met bakken en deed toen gewoon net alsof ik precies wist waar ik mee bezig was, een faker dus! Inmiddels ben ik toch wel een beetje een echte bakker. Maar de naam staat ook voor het faken van glutenvrije taartjes en broden die minstens net zo lekker zijn als “echte” taartjes (of koekjes of brood etc.). Ik noem het ook wel eens hacken:)) Ik hack dus recepten. Met mijn blog hoop ik dat er meer fakers bij komen. Mensen die net als ik op zoek zijn naar glutenvrije recepten die net zo lekker (of nog lekkerder) zijn als de gewone recepten. De we-doen-het-wel-zelf-ers! De glutards die niet van plan zijn om ook maar iets op gebied van smaak in te leveren. De glutards die hun vrienden, zonder dat ze het weten of proeven, ook glutenvrij laten meegenieten! En daarna keihard schreeuwen, dat was glutenvrij!!! haha!!! écht!!! (iets soortgelijks doe ik trouwens ook erg graag met vegetarische recepten).
Dus… Bakers and Fakers!

Glutenvrij?

Ja inderdaad, glutenvrij! Ik kan helaas geen gluten verdragen. Gluten zijn een eiwit verstopt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Helaas worden nu juist die granen ontzettend veel gebruikt in de conventionele keuken. Tarwe bijvoorbeeld, zit vermomd als zetmeel (of onder een andere schuilnaam) in heel veel producten. Denk aan snoepgoed, sausjes en zelfs bier zit vol met gluten.(ohnoooh!) Wil je meer weten over een glutenintolerantie ook wel (moeilijk woord-alert) coeliakie genoemd, kijk dan even op www.coeliakiemaand.nl. Voor meer tips en interessante weetjes over ‘het glutenvrije leven’ verwijs ik je graag door naar Miss Glutenvrij. Voor een glutenvrij bestaan mét discodipjes en krankzinnige Vlaamse alliteraties wil ik je graag voorstellen aan Julie Verhaert van Young and Wild and Gluten Free! Bij Carlijn Bröring, met Foodless kun je terecht voor allerlei allergie-vrije recepten en mocht je dit lezen en me willen attenderen op een of ander ;-)) groot! glutenvrij-blog-gemis dan hoor ik graag van je!

Samen iets doen!?

Ja! Ik sta altijd open voor een leuke samenwerking.
Met mijn blog -maar ook als vormgever. Op mijn website is helaas alleen maar plek voor ‘reclame’ die goed samengaat met mijn eigen stijl én smaak. Het schrijven van een productreview doe ik graag, maar wel alleen als het eerlijk mag. Een paar steekwoorden zijn: Groen/gek/jong/design/puur/authentiek/apart/fairtrade/lekker/gezond/én natuurlijk glutenvrij! Bedrijven, merken of andere “bakers” mogen mij altijd contacteren via info@bakersandfakers.nl ( leuk!)

Heb je misschien hulp nodig bij het maken of vormgeven van je eigen (wordpress) blog en huisstijl of heb je hulp nodig bij het lanceren van bijvoorbeeld een nieuw (glutenvrij) product, stuur dan vrijblijvend een mailtje naar info@bakersandfakers.nl